Hem Press

Vårfest!

 

Lilla Ia Spets från Öland

Lilla Ia Spets från Öland

 

Kalvhagen är en plats där djur, kultur, konst och natur tillsammans bildar en härlig miljö för alla åldrar!
Kalvhagen är handikapp anpassat så alla har möjlighet att vara med!

Kalvhagen Spirar i maj!

I år kommer vi endast att hålla öppet i Galleri Hönshuset där  vår härliga glaskonstnär Ulrica Hydman Vallien och Stig Karlsson visar sina alster. Stig har varit en trogen utställare i många år så ni som brukar besöka honom har möjlighet även i år. Ulrica är ju som ni vet en av våra mest kända glaskonstnärer och även Ulrica har ställt ut i vårt lilla galleri under ett par år. Hennes måleri och konst är ett härligt portpurri i färg!
IP eller Ingvar Persson kommer också tillbaka med sina härliga skåp, backar, bokstöd mm. Ingvars trädesign är oerhört populär så kom i tid, det tar slut fort!

Välkomna!

Galleri Hönshuset
Öppet tider under Spirar: Lördag  & Söndag 11-17
För info: ring 070 495 10 02

IMG_2791

Ulrica Hydman-Vallien är en allkonstnär som bland annat är känd för sina glas- och akrylmålningar. Hon är en av Sveriges mest kända glaskonstnärer och hennes verk kan hittas på museer runt om i världen. Hennes kraftfulla bildspråk bjuder både på dramatik och humor.Vill ni se mer av Ulricas verk, bege er till VIDA Museum där finns en fantastisk utställning med Ulrica och en lika härlig utställning med hennes make, Bertil Vallien.

Stig har under flera år haft utställningar i Kalvhagen, både under Skördefesten, Öland Spirar, samt under sommarens evenemang. Han har blivit en omtyckt och välbesökt konstnär med många återkommande besökare.

Stig målar i olja och akvarell som med ljusets hjälp fångar bilder i ett visst ögonblick. Motiven är vardagliga med natur och människor i samverkan


”Bugg” Stig Karlsson


Ett axplock av IP:s trädesign!


Nadjib Kambgars akvareller!

Nadjib har ställt ut i Galleri Hönshuset vid ett flertal tillfällen, och hans målningar är oerhört vackra!
Nadjib arbetar som läkare och målar när tiden finns.

Läs mer om Nadjib och hans faschinerade värld av akvareller!